Heinäkuu ilman leipää

Moikka taas!

Kuten mun läheisimmät ihmiset ehkä tietävätkin, olen aikamoinen leipähiirulainen. Leipäähän voi syödä tummaa tai vaaleaa ja se sopii aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi and the list goes on… 😀

Oltiin kesäkuun loppupuolella SM-uinneissa, kun yhtäkkiä mun avopuoliso totesi, että mehän ollaan muuten heinäkuu ilman leipää. Toki ajatus kauhistutti mua ensin, mutta lähdettiin kuitenkin yhdessä toteuttamaan tätä haastetta.

Tässä kohtaa haluan tarkentaa, että tämä koski siis kotona laitettuja voikkareita, joihin leivät hankitaan kaupan leipähyllystä. Jos käytiin ulkona syömässä esimerkiksi hampurilaista johon luonnollisestikin kuuluu sämpylä, niin sitä ei tässä otettu huomioon. Tavoitteena oli siis vähentää arkiruokavaliossa joka välissä mussutettuja leivästä koostuvia aamu-, välipaloja jne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisinä päivinä olin vähän hukassa. Kyllä multa löytyy tarpeet puuroihin, smoothieen ja muihin mahdollisiin aamupaloihin, mutta voileipä on vaan helppo ja nopea laittaa ja kyllä ihminen jää helposti kiinni omiin tottumuksiinsa. Aamut helpottuivat pikkuhiljaa, kun rutiini muuhun syömiseen alkoi löytyä. Tein lähes joka aamu kaurapuuroa tai erilaisia tuorepuuroja. Sen lisäksi laitoin blenderissä (onneksi ostin jokin aikaa sitten loistavan tehosekoittimen) smoothieta ja popsin hedelmiä sekä keitin tietysti aamukahvit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totesin kuluneen kuukauden aikana, ettei tee hyvää kieltää jotain ruokaa kokonaan, jos ei ole pakko. Tähän pätee hyvin sanonta “kohtuudella kaikkea”. Aion vähentää leivän syömistä, mutta en aio luopua siitä kokonaan.

Kokeilun aikana vaaka ei näyttänyt muutosta entiseen, mutta vatsan turvotus väheni ehkä hieman. Ainut ero, jonka huomasin, löytyi kauppareissujen kuiteista: juustoihin ja muihin leivänpäälisiin ei tietenkään kulunut rahaa. Yksi huono puoli tässä kokeilussa kuitenkin oli. Nimittäin se, että jos olisin töissä normaalisti ostanut kahvin ja ruisleivän, niin nyt saatoin jonain heikkona päivänä ostaa kahvin ja pullan. Ei tietenkään palvele hyvää oloa ja terveellisyyttä, jos korvaa leivän sokerisilla tai rasvaisilla herkuilla…

Siispä yhteenvetona voisi sanoa, että ihminen voisi toki elää ilman leipää, mutta mä tykkään voileivistä sen verran, etten halua luopua niistä kokonaan. Määrää aion kuitenkin vähentää. Nyt pari päivää tauon päättymisestä ja leipää syöneenä huomaan, että vatsanväänteitä on tullut lisää.

Onko muilla ollut tämän tyyppisiä ihmiskokeita? 😀

Terkuin

Erika

P.S. Jos et oo vielä kurkannut viime postauksesta Kokkolan reissun kuvia, niin pääset sinne tästä!

4 thoughts on “Heinäkuu ilman leipää

 1. Jep, kaikkea kohtuudella on hyvä sääntö moneen! Mä en oo tällasia ihmiskokeita harrastanut, mutta pyrin mun syömisten kanssa siihen, että syön sitä mitä tekee mieli: kyllä kroppa tuntee omat rajansa ja ymmärtää, milloin on parempi lopettaa pullan syönti ja vetää salaattia! 😀

  Like

  1. Heippa Kiia! Tuo on ihan totta, mutta pyrin lopettamaan pullan syönnin jo ennen, kuin kroppa pysäyttää… Tavoittelen sitä, että mulla olisi koko ajan suhteellisen hyvä olo siitä mitä syön 🙂

   Like

 2. Olen ollut ilman leipää pitkiäkin aikoja, kun ajattelin, että leipähän on vain ruuankuljetusalusta. En tiedä oliko mitään varsinaista ”hyötyä” leivättömyydestä, mutta onpahan tullut kokeiltua. Arkena yritän valita terveellisempää leipää ja tosiaan yritän, että en korvaisi leipää pullalla. Leivän leipominen on mulle intohimo, joten kokonaan en leivästä luovu 🙂

  Like

  1. Mulle se on myös osittain tärkeä välipala, mutta koitan kyllä vähentää leivän syöntiä ja keksiä monipuolisiakin välipaloja. Ihanaa, että leivot leipää, se on tuoreena niiin hyvää! ❤

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s