Kohti opiskelijaelämää

Heippa!

Aloitan korkeakouluopinnot elokuun lopussa (voit lukea opiskelupaikan saamiseen liittyvän postauksen tästä) ja pohdin mitä käytännön seikkoja tulisi ottaa huomioon.

Olemme syksyllä avopuolisoni kanssa molemmat opiskelijoita, joten käytämme yhteistä autoamme mahdollisimman vähän. Maksimissaan muutaman kilometrin matkoja ei ole edes järkevää lähteä autolla, eikä parkkipaikkojakaan ole helppo löytää opiskelupaikkojemme läheltä. Siispä pyörällä liikkuminen on molemmille helpoin ja järkevin vaihtoehto.

Tein pari hankintaa koulun alkuakin silmällä pitäen. Toki tarvetta oli muutenkin, mutta nyt ajankohta oli enistä sopivampi.

Etto Stelvio pyöräilykypärä, valkoinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omistan kypärän, mutta en ole koskaan pitänyt sen ulkonäöstä kovin paljoa. Siispä olen käyttänyt myös satunnaiseti avopuolisoni kypärää, mutta sekään ei ole istunut päähäni kovinkaan hyvin.

Kun XXL:n uutiskirje kolahti sähköpostiin ja tämä kypärä maksoi tarjoushintaan 49,90 79,90, niin pitihän se nyt vihdoin hankkia. Ulkonäkö miellyttää silmää ja turvallisuus on kunnossa.

Herschel Retreat Backpack 19,5 L -Päiväreppu

Mulla on ollut työmatkojakin pyöräillessä – ja muutenkin – Haglöfsin reppu, joka on ollut tosi kätevän kokoinen ja mallinen. Kuitenkin tietyt vaatimukset tulee esiin, kun miettii opiskelujen kannalta sopivaa reppua. Olkalaukut ja muut käsilaukut olivat heti poissuljettuja, koska reppu on ehdoton pyöräillessä. Lisäksi läppärin pitää mahtua kätevästi mukaan, eli se rajoittaa myös repun kokoa pienemmästä päästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Todellisuudessa tämän repun sininen väri on todella tumman sininen ja näissä kuvissa se näyttää paljon vaaleammalta, kuin oikeasti on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvissa näkyvä reppu oli Intersportissa tarjouksessa hintaan 69,90 89,90 ja tiesin heti, että se vastaa tarpeitani lähes täydellisesti! Sisällä on 15″ läppärille oma fleece-vuorattu tasku ja sen lisäksi tilaa jää vielä muille tavaroille. Kun edessä olevan “läpän” avaa, niin alta paljastuu ihanan pirteä raidallinen kuosi.

Laadun takaa vielä Herschelin repun elinikäinen takuu.

Kertokaapa, mitä muita käytännön juttuja tulevan opiskelijan tulee ottaa huomioon, nyt kun varustepuoli alkaa olla kunnossa? 😉 Opiskelijakortti menee tilaukseen kunhan saan opiskelijanumeron. Kalenterista on varattu joitakin päivämääriä tietyille tapahtumille. Tukiasiat on myös hoidettu…

Vielä muutama viikko menee töissä ja sen jälkeen päästään vihdoin kurkistamaan opiskelijaelämään.

– Erika

4 thoughts on “Kohti opiskelijaelämää

  1. Termari ja mukaan keitetyt kahvit on luennoilla ihan must! Säästää myös mukavan pennosen kun ei aina osta koululta take away -kahveja 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s