Järvimaisemia ja joogaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“n. 77 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin törmäyksestä syntynyt ja Etelä-Pohjanmaan oloissa ainutlaatuinen maakuntajärvi.”  -lappajarvi.fi

Odotat saaressa, aina samanlaisena, mikään ei ole muuttunut. Tarjoat rentoutumista, kynttilänvaloa ja aitoa retkeilytunnelmaa, kun juomavesikin on kannettava kanistereissa mukanaan. Savusauna, takkatuli, ja hiilloksen lämmössä paistettu makkara luovat tunnelman aidosta mökkeilystä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikonloppu vierähti pidennettynä saaressa mökkeillen, sekä lauantaina häitä juhlien. Reissun mukavaa tunnelmaa varjosti hieman karvas olotila kurkussa sekä vuotava nenä, joista äityikin vielä sen verran flunssainen olo, että jouduin ottamaan töistäkin pari lepopäivää kotiin palattuamme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain mökillä yhtenä päivänä puolisen tuntia omaa aikaa mieheni lähtiessä käymään mantereella. Teki mieli joogata. Lihaksia kiristi joka suunnasta. Olen etsinyt Youtubesta itselleni sopivia yin-yoga videoita, joiden liikkeet auttavat omiin jumikohtiini. Ne on helppoja toteuttaa kotona, ja pääosin videot ovat tosi hyviä. Jooga on mitä mainioin tapa tyhjentää pääkoppaa ja samalla avata jumeja. Lisäksi sykkeeni laskevat yleensä aika alas joogan aikana – varsinkin jos rentoutuminen on helppoa. Ja mikäs sen parempaa, kuin huomata jumien helpottaneen ja stressitasojen laskeneen. Yin-yogan aikana sykkeeni on parhaimmillaan laskenut jopa reippaasti alle 50:n.

Alla sykekäyrä 17.6.2018 puolen tunnin joogasta. Treenin aikana sykkeen trendi on laskeva. Maksimisyke 97 ja alin syke 47.

sykkeet_edited

Pyöriikö mun sivuilla muita joogasta innostuneita? Kertokaa, jos teillä on suosikkikanavia, joista löytyisi hyviä joogavideoita? Olen löytänyt itse muutamia esimerkiksi Yoga with Kassadra -kanavalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantain häissä tunsin muista vieraista vain noin kourallisen. En itseasiassa tuntenut ennestään edes itse hääparia. Kuten yleensä, alun epävarmuuksien jälkeen tuttavuutta päästiinkin tekemään puolin ja toisin. Ihmiset olivat mukavia ja joukosta löytyi myös hulvattomia tarinankertojia. Illasta tuli siis mitä mainioin ja ihana hääparikin tuntui nauttivan. Tanssia ja laulua riitti pitkälle yöhön ja vuoden 2014 Voice of Finlandin voittaja, Siru Airistola, sekä hänen johdollaan soittava bändi nostivat kyllä tunnelman kattoon!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lappajärven visiitti olikin kesän viimeinen “lomareissu” ennen opintojen alkamista. Vielä ehtii nauttimaan parista vapaapäivästä. Flunssakin on selätetty ja treenit maistuvat taas altaan puolella.

Palataan taas pian!

-Erika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s