Ekaluokkalaisen epävarmuuksia

Olo on samanlainen kuin päivää ennen lukion alkamista. Sormenpäät syyhyää ja olo on levoton. Nyt se vain on ammattikorkeakoulu, joka on alkamassa. Taideakatemia. Medianomin koulutus, erikoistumisala mainonnan suunnittelu.

Taideakatemia terminä naurattaa minua hieman. Rehellisesti sanottuna ole koskaan pitänyt itseäni kovin taiteellisena tai luovana ihmisenä. Kuulemma sitäkin voi oppia, ja uskonkin että voi. Bring it on! Olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä, että tietynlaista silmää minultakin löytyy, mitä näissä hommissa voi tarvita. Myös nettisivujen ulkoasut ovat kiinnostaneet. Ja voi kuinka paljon aikaa blogin ulkoasuun voisikaan käyttää! Olen joskus istunut monta tuntia koneen ääressä, huomaamatta ajan kulumista. Blogin ulkoasu on vienyt mennessään.

Valokuvaus on aina ollut lähempänä sydäntä ja kameroihin tai objektiiveihin voisi panostaa loputtomiin, jos pankkitili olisi pullollaan. Se on siis alue, jossa koen olevani jo nyt aika kotonani. Älkää käsittäkö väärin, opittavaa on paljon. Kiitos nykyisistä taidoistani kuuluu osittain yläkouluni eräälle opettajalle Tuomakselle, joka tuntee myös valokuvauksen salat. Hänen pienellä valokuvauskurssillaan opin joskus ysiluokkalaisena ymmärtämään perusasioista mm. aukon ja valotusajan.

Postauksen aihe lähti näköjään hieman sivuraiteille, mutta palataan asiaan. Jännittää, mutta sopivasti. Pitävätkö uudet opiskelukaverini minusta? Löydänkö ihmisiä, joiden kanssa viihdyn oikeasti? Onko opiskelijabileissä ravaaminen tarpeellista, jos haluaa päästä porukkaan mukaan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aina ollut huono alkoholin käyttäjä. Myönnän sen ja olen siitä toisaalta myös jossain määrin ylpeä. Urheilu-uralla on varmasti myös vaikutusta asiaan. Miksi ryypiskellä pitkälle yöhön, nukkua huonot unet ja treenata seuraavana päivänä väsyneenä ja hermosto sekaisin? Siinä sitä kaivaa kuoppaa itselleen. Mieluummin elän terveellisemmin ja voin paremmin sekä fyysisesti, että henkisesti. Enkä nyt tarkoita, ettenkö voisi silloin tällöin ottaa muutamaa siideriä tai lasia viiniä illan ratoksi, mutta eihän se loppujen lopuksi palvele yhtään olemassa olevista tavoitteistani. Toki opiskelijabileistä ja ylipäätään opiskelijaelämästä selviää varmasti juomattakin, mutta on harmi, että niin monet tapahtumat jopa tuntuvat perustuvan alkoholin käyttöön. Toki vastapainona on myös liikunnallisia tapahtumia, kuten SportAppro, joka on mielestäni hienoa. Ylipäätään CampusSport on mitä mainioin konsepti ja mahdollisuus urheilla kohtuullisen edulliseen hintaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joka tapauksessa, kirjoittaessani tätä nyt, taustalla soi akustinen rallattelu: “There’s no place I’d rather be…”. Ja en mä kyllä haluaisi just tällä hetkellä olla missään muualla, vaikka tämä opiskelupaikka oli mulle “vasta” toinen vaihtoehto. Nyt kun ollaan sisällä, niin katsotaan kaikki kortit ja nautitaan täysillä! Kaikki menee varmasti hyvin ja vastassa on huomenna ihan mahtavia tyyppejä! Kalenteri täyttyy vauhdilla kaiken maailman tapahtumista ja bileistä, mutta katsotaan kuinka kova juhlija mun sisältä kuoriutuu – vai kuoriutuuko ollenkaan. En ota asiasta stressiä ja aion kuitenkin osallistua tapahtumiin, vaikka itse päättäisinkin ottaa hieman rauhallisemmin.

Tsemppiä myös muille opiskelunsa aloittaville, nyt nautitaan!

-Erika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s