Ihana Itävalta

Heippa!

Yllätyin jopa itse näinkin pitkästä tauosta blogin puolella. Viimeiset pari kuukautta ovat olleet stressaavat ja vaikka tein kaikkeni, en onnistunut välttämään syksyistä flunssakierrettä. Siitä johtuen jouduin jättämään myös viime viikonloppuna Vaasassa kisattavat SM-uinnit väliin ja seuraamaan muiden edesottamuksia kotisohvalta. Ensi kesänä on varmasti taas mun vuoro olla mukana viivalla.

Nyt kuitenkin aiheeseen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monet varmasti huomasivat mun somekanavilta, että piipahdettiin syyskuussa Itävaltaan. Voin mahdollisesti kertoa reissusta tarkemmin myöhemmin, mutta halusin tulla jakmaan muutamat kuvat jotka oli tarkoitus esitellä heti palattuamme kotiin. No, nyt ne vihdoin ovat tässä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikon reissulla aurinko paistoi joka päivä, eikä lumihuipuista vuorilla ollut tietoakaan. Paikalliset ihmettelivätkin meille poikkeuksellisen lämmintä syksyä kun laskettelukauden olisikin pitänyt jo startata kunnolla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ylläoleva kirkko oli asuinkylämme Abtenaun ainut kirkko ja kauniin ulkomuotonsa vuoksi se sopi muutenkin idylliseen ja kodikkaaseen kylään. Saimme myös joka aamu herätä seitsemän aikaan kirkonkellojen kolinaan ja samalla yritimmekin sukeltaa entistä syvemmälle lakanoiden sisään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zell am See – Aivan ihana järvi ja upeita maisemia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1730m – Tällä reissulla jaloista löytyi ihan uusia lihaksia, varsinkin alaspäin tullessa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vierailimme upeassa Salzburgin katedraalissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olimme isommalla porukalla reissussa ja vuokrasimme kaksi autoa helpottaaksemme kulkemista. Asunnon vuokrasimme Airbnb:n kautta ja majoitus osoittautui erittäin mainioksi!

Reissun aikana kävimme mm. vaeltamassa Halstatt:ssa sekä Saksan puolella Königssee järven ympäristössä, kiertelemässä Salzburgin kaupungissa sekä matkalla Hintertuksiin pysähdyimme Zell am Seen järven rannalla. Tarkoituksenamme oli siis mennä laskettelemaan Hintertuksiin, mutta Itävallan poikkeuksellisen lämpimät kelit uupuivat lunta ja laskettelurinteet olivat käytännössä pelkkää jäätikköä. Jäiset vuorenrinteet olisivatkin olleet kaltaiselleni amatöörilaskijalle turhankin rajut olosuhteet. Ainakin saimme hyvän syyn harkita uutta reissua Alpeille – nimittäin laskettelun merkeissä! Vielä erityispisteet Zel am Seelle, jossa järven ranta oli upea syksyisissä väreissään ja rannassa olevan hotellin kahvila tarjosi upean kahvihetken matkalaisille.

Itävalta oli maana kaunis ja puhdas ja maisemat olivat upeita. Joka suunnassa komeili vuoristoa ja toinen toistaan korkeampia huippuja.

Löytyykö muita, jotka ovat käyneet Itävallassa? Olisi mahtavaa kuulla kokemuksia!

– Erika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s