Miten välttelen flunssaa?

Heippa ja rentouttavaa sunnuntaita!

Mä parantelen itseäni kuumeen jäljiltä kotisohvalla ja ajattelin tulla näyttämään muutamat jutut, jotka ovat saaneet mut viime aikoina paremmalle tuulelle. Näiden juttujen lisäksi löydätte postauksen lopusta mun vinkin flunssan torjumiseen. Ainakin toistaiseksi olen itse välttynyt flunssalta tämän vuoden puolella (tämänhetkisen lämmön nousun uskon johtuneen kehon stressireaktiosta) ja haluan uskoa, että tällä minun kotikonstillani on todella merkitystä.

Nyt asiaan!
Marimekolla oli ystävänpäivänä tarjous, jonka johdosta kaikkien yli 50 euron ostosten mukana sai kaupan päälle logokassin. Olen jo pitkään halunnut ostaa mustavalkoisen tasaraitapaidan, sekä himoinnut tuota kyseistä kangaskassia, joten nyt oli hyvä aika hankkia nämä molemmat ihanuudet. Kangaskassia ei voi ostaa erikseen, joten tarjouksen sattuessa kohdalle hipsin suoraan keskustan Marimekon liikkeeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustavalkoiseen teemaan sopivana äitini oli hankkinut meille yllätyksenä allaolevan koivukuvioisen sammutuspeitteen, joka kaiken lisäksi sopii keittiössämme oleviin Vallilan koivuverhoihin. Keittiömme värimaailma noudattelee muutenkin hillittyjä sävyjä, ja valkoinen, musta ja harmaa ovat pääosissa. Nyt meidänkin kodin paloturvallisuus on kohdillaan – ja vielä tyylikkäästi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keltaisen 340ml kokoisen to go -cupin ostin Ruohonjuuresta – ja tuo keväinen väri on aivan ihana! Voin myöntää, että mukit, kupit ja juomapullot ovat heikkouteni, mutta tämän kupin ostin kuitenkin hyvästä syystä. Se nimittäin kulkee mukanani esimerkiksi koulussa, jolloin voin napata lounaskahvin omaan mukiini pahvisen kupin sijaan. Pieni askel arjessa, mutta kestävä sellainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ecoffee cup on valmistettu luomulaatuisesta bambukuidusta ja tämän keltaisen kupin nimi on Like a boss. Hintaa Ruohonjuuressa on 12,95€.

Vielä loppuun lupaamani flunssantorjuja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juoma flunssan torjuntaan

  • Noin 1-1,2l vettä
  • 2 reilun kokoisen sitruunan mehu puristettuna
  • Pala luomuinkiääriä
  • Juoksevaa hunajaa
  1. Laita vesi kattilaan ja lisää joukkoon sitruunamehu
  2. Raasta inkivääri ja lisää kattilaan
  3. Keitä juomaa miedolla lämmöllä n. 40min, älä anna sen kiehua
  4. Siivilöi halutessasi inkivääri pois juomasta
  5. Lisää hunaja
  6. Anna jäähtyä ja pullota

Olen itse laittanut hunajaa yleensä n. 4-5 rkl, mutta enemmänkin voi mielestäni laittaa. Sitruuna ja inkivääri ovat yhdessä sen verran voimakkaita, että hunajaa saa olla reilusti. Nautin shotin aina aamuisin tyhjään vatsaan, jolloin se virkistää mielen ja koko kehon.

Tämän “taikajuoman” lisäksi me ollaan innostuttu käymään avannossa ja säännöllisillä käynneillä on myös tunnetusti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Sen lisäksi avannosta saa aina ihanan olon loppupäiväksi! Kävin helmikuun alussa kokeilemassa siipiäni avantouinnin SM-kilpailuissa. Kerroin siitä myös täällä.

Terveellistä kevättä kaikille lukijoille!

-Erika

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s