Mainonnan suunnittelun opinnot

Heippa!

Monet mun tutut ja läheiset tietää, että mä opiskelen Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa mainonnan suunnittelua. Tutkintonimike on medianomi, jonka alle kuuluvat myös elokuva ja journalismi. Valmistuin lukiosta vuonna 2015 ja kiinnostuin tästä alasta vasta vuoden 2018 alussa. Olin sitä ennen hakenut muille aloille, kuten esimerkiksi luokanopettajaksi.

Päätin hakea viime vuoden yhteishaussa 1. sijalla mainonnan suunnittelun koulutukseen ja 2. sijalla luokanopettajan koulutukseen. Kevät oli hyvä, koska pisteet olisivat riittäneet molempiin koulutuksiin. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen ja olen varmasti aivan oikeassa paikassa.

Monet eivät ole edes tietoisia, että tätä alaa on ylipäätään mahdollista opiskella Turussa. Nyt onkin hyvä aika kurkata vähän meidän opintojen sisältöä, koska vuoden 2019 yhteishaku starttasi tänään! Löydät mainonnan suunnittelun opintopolusta tästä linkistä.

Mitä koulutus pitää sisällään?

Puhun nyt ensimmäisen vuoden opinnoista ja siitä, mitä olemme tähän mennessä päässeet tekemään. Toin pari diaa powerpoint-esityksestä, jonka teimme aiemmin yhdessä ystäväni kanssa liittyen opintoihimme.

Heti ekan vuoden syksyllä kävimme läpi markkinoinnin perusteita ja teoriaa, joka pitää olla hallussa myöhempiä opintoja varten. Tämä oli myös tähänastisten opintojemme ainut kurssi, jonka suoritukseen on kuulunut tentti. Yleensä kurssit suoritetaan erilaisten tehtävien ja ryhmätöiden kautta ja tenttejä on vähän. Tällä kurssilla pääsimme myös tekemään jo ensimmäisiä ryhmätöitä, joissa näkyi mainostoimiston ja asiakkaan välinen työsuhde.

Slide3[1]

Pulahda kuusikkoon – juliste ja nettisivujen etusivumalli.
Tämä oli ensimmäinen tehtävä, jossa toteutimme ryhmätyönä yhtenäisen ilmeen jollekin tuotteelle tai palvelulle.

Lisäksi teimme Audiovisuaalisen ilmaisun kurssilla minuutin mittaisen lyhytelokuvan. Kurssi oli hyödyllinen, koska liikkuvan kuvan merkitys kasvaa nykymaailmassa ja myös mainonnan parissa.
Opimme myös eräällä kurssilla valokuvauksen perusteita ja kuvankäsittelyä mm. photoshopin avulla.

Kuten alla näkyy, olemme päässeet tekemään hyvin monipuolisesti erilaisia juttuja jo ensimmäisen vuoden aikana. Yksi mun suosikkikurssi oli suomen kielen ja viestinnän kurssi, koska pääsimme kirjoittamaan tekstejä, joita työelämässä voi tulla vastaan. Sen lisäksi keskityimme paljon suulliseen viestintään ja esiintymistaitoihin.

Slide7

Mainonnan suunnittelussa on siis mahdollista erikoistua joko yhteen allaolevista tai suorittaa monialainen tutkinto ja opiskella kursseja useammalta erikoistumispolulta.

– AD (visuaalinen puoli)
– Copywriter (kirjoittaminen)
– Projektipäällikkö

Onneksi valintaa ei tarvitse osata tehdä heti, vaan erikoistuminen alkaa vasta toisen vuoden aikana. Omatkin erikoistumissuunnitelmani ovat vielä hieman auki, joten en ihan vielä juttele niistä teille.

Tsemppiä kaikille hakijoille, jos joku teistä eksyy tänne blogin puolelle!
Mä olen menossa huomenna tuutorikoulutukseen, jotta voin olla muutamien muiden kanssa vastaanottamassa uusia opiskelijoita syksyllä 😉

Toivottavasti nähdään silloin!

-Erika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s